top of page

Firkløveren 50/50

Firkløveren 50/50 

Årstal: 2015

Distance: 50 miles

Placering: 2. kvinde

Mit første ultraløb løb i Danmark blev 50 miles trailløb i Helsingør. 

Det startede tidligt om morgenen i skoven ved Helsingør. Ruten var opdelt som tre kløvere (blade) fordelt på godt 35 km og 30 km og resten på 15 km, sådan cirka. Det små regnede. 

Jeg var ikke nået særlig langt før jeg faldt så lang jeg er. Der var kun mænd omkring mig og flere spurgte om jeg var ok. Mit svar var "ja" og rejste mig med en kommentar om, at jeg alligevel skulle havde taget lange bukser på, for nu havde jeg hul på knæet og mit ellers flotte hvide løbetøj var mudderet. Men videre gik det og faktisk ligegyldigt om man er beskidt eller ej.

Ruten var gennem små stier i skoven, hvor træerne var tunge af regndråber, og jeg måtte bruge hænderne til at fjerne grene foran ansigtet. 

På blad to kom vi ned på stranden. Det var en strækning på 4 km i sandet med udsigt til slottet. 

Jeg kunne skimte andre løbere foran mig og fulgte dem med besvær. Endelig var de 4 km tilbagelagt og jeg løb op, rundt om hjørnet og her kom depotet for anden gang. Nu var der kun 15 km tilbage. Så afsted det gik, ud på tredje blad.

Indtil videre havde jeg undgået at få våde sko, men på den sidste del, gik ruten gennem en tunnel med vand i ca. 20 cm, som altså dækkede min sko. Her opdagede jeg at vand løbes forholdvis hurtigt ud af en trailsko, og det derfor ikke generede mig.

Mit løbeur viste nu 80 km og trætheden meldte sig, ,en mål var ikke i syne. Jeg ser en ung mand, der viser til venstre og spørger ham, hvor langt der er til mål. Han svarer: "Ca. 3 km". Min reaktion er "HVAD !!! det kan jeg ikke", og jeg får tåre i øjnene. Men jeg må i mål.

Og det kommer jeg efter 9:50 min og ender på en flot 2. plads af kvinderne. 

Rudi er stadig på ruten og jeg sætter mig i bilen for at vente. Jeg ryster ukontrolleret over hele kroppen. "Det er for sindssygt, og jeg har gjort det".

Og jeg ved i dette øjeblik, at jeg gør det igen!

Firkløveren 50/50
Firkløveren 50 miles 2015

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page